5 octombrie 2012

Appearance

In aceastra postare voi vorbi despre aparente care inseala.La propriu.Voi vorbi despre mine-19 ani care arata ca mine-16 ani.Voi vorbi despre cum e sa te considere oamenii mult mai mica decat esti.
Mi se intampla adesea sa fac cunostinta sau sa intalnesc oameni care ma considera mult mai mica...adeseori imi dau 16-17 ani...nicidecum 19 si se mira cand aud cat am defapt.O sa va povestesc cele mai comice situatii de genul.
Anul trecut,adica in clasa a11a am facut in vara kinetoterapie la spitalul mare.Acolo era si o fata...nu stiu exact cati ani sa ii dau,dar oricum mult mai mica decat mine.La inceput nu am intrat in vorba cu ea...vorbeam mai mult cu profesoara pentru ca ne cunoasteam,dar din vorba in vorba am ajuns sa vorbim de scoala.Binenteles ca ador persoanele care sunt mai mici decat mine dar imi vorbesc superior...cum era si cazul de fata.Dar nu am zis nimic.Si ma intreaba la un moment dat- da tu le ce liceu vrei sa te duci?Eu am ramas masca si o intreb:Da tu in ce clasa crezi ca sunt?....-A nu stiu...credeam ca a 8a...Da si eu-Aha...na pai sunt a 11a,da as putea sa ma gandesc la un alt liceu daca vrei tu:)...Si uite asa am tratat inca o fetita cu sentimente de superioritate.
Cand eram prin clasa a 10a am intrat cu mama intr-un magazin de haine pentru copii mai mici cautand ceva pentru verisoara mea cea mica.Ne uitam noi la hainute cand vad ca doi bunici...ca asa pareau,se uitau insistent la mine.Si ma uit si eu la ei.Si vin si ma roaga frumos daca nu as vrea sa probez o maleta sau nu mai stiu exact ce,ca au si ei o nepotica si ca ar vrea sa ii cumpere ceva.Da,binenteles,nicio problema.Probez haina,imi vine bine si la sfarsit ii aud ca spun ca aa sigur o sa-i vina,stii nepotica noastra e in clasa a7a si e putin mai inalta decat tine,da sigur ii vine ca e tot asa de slabuta.Tu in ce clasa esti?...-A 10a.
Deci nu va pot descrie ce fata au facut:))))Am iesit cu mama razand din magazin si tot repetam ce ne spusesera ei.Mi s-a parut amuzant...dar si putin trist sa ti se spuna ca pari mai mica decat o fetita de clasa a7a:)))
Anul acesta la scoala ma trezesc ca un destept de a 10a facea prezenta la boboace pe holul scolii.Binenteles ca m-am trezit si eu pe lista lui,dar l-am linistit repede.I-am raspuns de fata cu prietenii lui ca s-ar putea sa dea peste persoana gresita intr-o zi...si ca,apropo...sunt a 12a,surpriza! Faptul ca toti au inceput sa rada de el asta nu trebuie sa mai amintesc.
Intr-o zi am avut niste treaba la notar,ceva cu o declaratie de avere(hmmm suna de parca as avea averea lu Basescu,stiu:)))) si binenteles ca doamna notar a inceput sa calculeze in gand cati ani am si se uita suspect la mine.Ca nu par..nu nu,nu par eu de 19 ani.Naspa..soarta,mai calculeaza o data poate iese de data asta.
Nici nu stiu daca sa iau chestia asta ca fiind de bine sau nu.Adica uneori ma bucur ca nu imi arat varsta...ma gandesc ca  la 30 de ani de exemplu o sa arat de 23 sau 25 daca am noroc:)))si ca ar trebui sa ma bucure chestia asta.Dar pe bune ca nu o fac intentionat...pur si simplu asa sunt eu.Probabil las aceasta impresie din cauza ca nu ma machiez sau nu ma imbrac dupa cum s-ar astepta unii sa se imbrace o persoana de 19-20 de ani.Ma refer ca foarte rar port machiaj,doar daca este necesar sau merg undeva,prefer un look natural,adica fara machiaj si nu imi fac probleme ca lumea se uita la mine ca arat uneori ciudat.Iar cat despre haine...port haine in masura in care imi gasesc o masura care sa mi se potriveasca(o sa fac o postare despre asta) si haine normale,care sa imi vina bine,nu care sa fie neaparat la moda.
Pe de alta parte...uneori am si de pierdut din cauza asta.E foarte comic da,cand pusti de 15 ani se dau la tine...dar te gandesti si daca doar de astia o sa ai parte toata viata:)))
Ma rog...stiti ca se spune ca frumusetea vine din interior.Cred ca asa e si in cazul meu...arat mai tanara pentru ca probabil inca mai am suflet de copil.Si oricum...cred ca sunt foarte multe fete care si-ar dori sa arate mai tinere decat sunt...din pacat nu stiu de ce vad doar contrarul pe strada.Dar fiecare cu alegerile lui:)

3 comentarii:

  1. I can't believe it! :)) Si mie mi se intampla la fel. Chiar astazi m-am intalnit cu un tip in autobuz si ne stiam din vedere, dar nu prea vorbisem. M-am asezat langa el si am inceput sa vorbim despre scoala si cand i-am zis ca eu am terminat liceul, imi spune: A,da? Eu credeam ca ai 16-17 ani. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie lumea imi da mai multi ani cand ma vad de la distanta pentru ca sunt inalta. Dar daca stai aproape, langa mine, nu imi dai mai putin sau mai mult. Cel putin asa consider eu. Cand ma uit in oglinda vad o fata de 15 ani (am 14 jumate) dar cateva luni nu se pune :D :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha, eu am 20 si mi se dau maxim 15. Partea trista e ca trebuie sa am in permanenta buletinul la mine ca sa imi pot cumpara tigari.

    RăspundețiȘtergere